
- Szczegóły
- Autor: Hubert Rut
- Kategoria: Aktualności
- Odsłon: 158
- Sprawdziliśmy oznakowanie 123 partii detergentów: środków do prania, zmywania oraz mycia okien.
- 16 proc. miało nieprawidłowości: brak ostrzeżeń po polsku, informacji o składzie i sposobie utylizacji, przekroczony termin ważności.
- Właściwe oznakowanie pomaga odpowiednio dobrać produkty do potrzeb oraz prawidłowo i bezpiecznie je stosować.

- Szczegóły
- Autor: Hubert Rut
- Kategoria: Aktualności
- Odsłon: 2004
W dniu 15 marca 2025 roku w galerii handlowej Twierdza w Zamościu odbyło się spotkanie w ramach obchodów Światowego Dnia Konsumenta. Przesłaniem zorganizowanego wydarzenia jest podnoszenie poziomu świadomości konsumentów, gdyż wszyscy nimi jesteśmy.

- Szczegóły
- Autor: Hubert Rut
- Kategoria: Aktualności
- Odsłon: 993
Wojewódzki Inspektorat Inspekcji Handlowej Delegatura w Zamościu, Miasto Zamość, Powiat Zamojski, Powiat Hrubieszowski i Powiat Tomaszowski zapraszają na obchody Światowego Dnia Konsumenta, które odbędą się 15 marca 2025 roku w Centrum Handlowym „Twierdza” w Zamościu w godzinach od 11.00 do 15.00.

- Szczegóły
- Autor: Hubert Rut
- Kategoria: Aktualności
- Odsłon: 179
- Sprawdziliśmy zawartość alkoholu – metanolu – w 50 produktach do szyb samochodowych. W sześciu stężenie było za duże.
- Metanol jest silnie trujący. Jego dozwolona ilość w płynach zimowych i odmrażaczach dostępnych dla konsumentów jest bardzo ograniczona.
- Czyste i przejrzyste szyby w autach to bezpieczeństwo kierowców i pasażerów. Używaj środków dostosowanych do warunków atmosferycznych. Zwracaj uwagę na ich temperaturę zamarzania.

- Szczegóły
- Autor: Hubert Rut
- Kategoria: Aktualności
- Odsłon: 146
- Świadomy wybór – nie tylko odpowiedniego kominka. Dzięki pełnym informacjom możesz porównać modele, zastanowić się i kupić ten bezpieczny i dopasowany do Twoich potrzeb.
- Skontrolowaliśmy dokumentację i oznakowanie 26 modeli ogrzewaczy pomieszczeń na paliwo stałe – kóz i kominków. Zakwestionowaliśmy 14 z nich.
- Główne nieprawidłowości: brak etykiety efektywności energetycznej, nieprawidłowo sporządzona karta produktu lub jej brak.